Napraforgó (Magyarország tortája 2021) By: Szabó Blanka Sára 131 2021. aug 20. Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Potica By: Szabó Blanka Sára 131 2021. aug 20. Hozzávalók: 250 g liszt 20 g kristálycukor 10 g élesztő 135 g tej 33 g vaj 1 db tojássárgája Hozzávalók a töltelékhez: 10 g vaj 30 kristálycukor 1 db tojásfehérje 1 kk. fahéj 30 g méz 38 g tejszín 150 g dió 10 g kristálycukor Elkészítése: A 40 °C-os tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és hozzáadjuk a cukrot. Az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a sót összekeverjük egy edényben. ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Szeder ökörszem By: Szabó Blanka Sára 131 2021. aug 19. Hozzávalók a tésztához 250 g liszt 25 g vaj 25 g kristálycukor 1,25 dl tej 1 db tojássárgája 10 g élesztő 4 g só 1 citrom reszelt héja 1 kk. tejpor Hozzávalók a töltelékhez 250 g túró 50 g kristálycukor 1 db tojássárgája 40 g búzadara 2 kk, vanília aroma 1 citrom reszelt héja Elkészítése: A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g kristálycukrot, az ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Császárzsemle By: Szabó Blanka Sára 131 2021. aug 18. Hozzávalók: 250 g liszt 1 kk. só 1 kk. kristálycukor 75 g tej 75 g víz 3,5 g porélesztő 20 g vaj Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 1 óráig meleg helyen kelesztjük a tésztát. 6 egyenlő részre osztjuk tésztát, ezután kigömbölyítjük őket. A videóban látható módon megformázzuk a császárzsemléket. Vízzel lekentjük a császárzsemléket. ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Bajor zsemle By: Szabó Blanka Sára 131 2021. aug 17. Hozzávalók: 300 g liszt 3,5 g porélesztő 150 ml víz 75 g tej 0,5 ek. kristálycukor 0,5 ek. só 25 g vaj A vizes részhez: 500 ml víz 1 ek. szódabikarbóna 1 tk. só Elkészítése: A langyos vizet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a lisztet és a vajat összekeverjük és összegyúrjuk A tésztát legalább 5 percig kézzel az átgyúrjuk. Letakarva 45 percig kelesztjük. A tésztából egyenlő darabokat ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Briós By: Szabó Blanka Sára 131 2021. aug 16. Hozzávalók: 250 g liszt 25 g vaj 25 g kristálycukor 1,25 dl tej 1 db tojássárgája 10 g élesztő 4 g só 1 ek. tejpor Elkészítése: A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g kristálycukrot, az élesztőt és kevés lisztet szórunk a tetejére. Hagyjuk az élesztőt felfutni, majd a tojássárgáját is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0