Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 25 g vaj
- 25 g kristálycukor
- 1,25 dl tej
- 1 db tojássárgája
- 10 g élesztő
- 4 g só
- 1 ek. tejpor
Elkészítése:
- A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g kristálycukrot, az élesztőt és kevés lisztet szórunk a tetejére.
- Hagyjuk az élesztőt felfutni, majd a tojássárgáját is hozzáadjuk.
- Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
- Legvégén a felfutatott élesztőt is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A tésztából egyenlő darabokat vágunk és kigömbölyítjük őket.
- Két gömböt formázunk belőle egy kisebbet és egy nagyobbat.
- Szilikonos formába helyezzük a tésztát és lekenjük tojásfehérjével a tészta tetejét és kisebb gömböt a tetejére ragasztjuk.
- Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
- Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 25 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9216659570
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.