Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 20 g kristálycukor
- 10 g élesztő
- 135 g tej
- 33 g vaj
- 1 db tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 g vaj
- 30 kristálycukor
- 1 db tojásfehérje
- 1 kk. fahéj
- 30 g méz
- 38 g tejszín
- 150 g dió
- 10 g kristálycukor
Elkészítése:
- A 40 °C-os tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és hozzáadjuk a cukrot.
- Az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a sót összekeverjük egy edényben.
- Hozzáadjuk a lisztet, a vajas keveréket és a felfutatott élesztőt.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
- A tejszínt, a vajat, a 30 g cukrot, a fahéjat és a mézet összekeverjük és felmelegítjük.
- Végül a darált dióra öntjük.
- A tojásfehérjét a 10 g cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a diós keverékhez.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a dió tölteléket.
- Szorosan feltekerjük a tésztát a videóban látható módon, és a formába helyezzük.
- Egy fél óráig újra kelesztjük és lekenjük, meleg tejjel majd megszúrjuk a pálcika segítségével a tésztát.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 35 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr816659586
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.