Hozzávalók a tésztához
- 250 g liszt
- 25 g vaj
- 25 g kristálycukor
- 1,25 dl tej
- 1 db tojássárgája
- 10 g élesztő
- 4 g só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk. tejpor
Hozzávalók a töltelékhez
- 250 g túró
- 50 g kristálycukor
- 1 db tojássárgája
- 40 g búzadara
- 2 kk, vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g kristálycukrot, az élesztőt és kevés lisztet szórunk a tetejére.
- Hagyjuk az élesztőt felfutni, majd a tojássárgáját is hozzáadjuk.
- A lisztet átszitáljuk egy edénybe.
- Hozzáadjuk a vajat, a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
- Legvégén a felfutatott élesztőt is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A tésztát kinyújtjuk és virág alakú kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát.
- A videóban látható módon megformázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát.
- A túrót, a cukrot, a tojássárgáját, a búzadarát, a citrom reszelt héját és a vanília aromát összekeverjük.
- A tészta közepét lenyomkodjuk és egy evőkanál túró tölteléket helyezünk a tészta közepére.
- Szeder darabokkal kipakoljuk a tészta tetejét.
- Lekenjük tojásfehérjével a tészta szélét.
- Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
- Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 25 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6016659582
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.