Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 kk. só
- 1 kk. kristálycukor
- 75 g tej
- 75 g víz
- 3,5 g porélesztő
- 20 g vaj
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban és tésztát gyúrunk belőle.
- Letakarva 1 óráig meleg helyen kelesztjük a tésztát.
- 6 egyenlő részre osztjuk tésztát, ezután kigömbölyítjük őket.
- A videóban látható módon megformázzuk a császárzsemléket.
- Vízzel lekentjük a császárzsemléket.
- Újabb 15 percig kelesztjük a zsemléket.
- Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 25 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5316662514
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.