Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 3,5 g porélesztő
- 150 ml víz
- 75 g tej
- 0,5 ek. kristálycukor
- 0,5 ek. só
- 25 g vaj
A vizes részhez:
- 500 ml víz
- 1 ek. szódabikarbóna
- 1 tk. só
Elkészítése:
- A langyos vizet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a lisztet és a vajat összekeverjük és összegyúrjuk
- A tésztát legalább 5 percig kézzel az átgyúrjuk.
- Letakarva 45 percig kelesztjük.
- A tésztából egyenlő darabokat vágjuk és kigömbölyítjük őket.
- Letakarva 25 percig kelesztjük a zsemléket.
- A sót, a szódabikarbónát és vizet összekeverjük és felmelegítjük.
- A zsemléket egy-két másodpercig főzzük a szódabikarbónás keverékben.
- Letakarva 15 percig kelesztjük őket.
- Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 25 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr516659578
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.