Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 25 g élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
- 1 tk. só
- 50 g kristálycukor
- 100 g aszalt vörösáfonya
- 250 g tej
- 2 db narancs reszelt héja
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. szerecsendió
- 1 tk. gyömbér por
- 50 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
Lekenéshez:
- 1 db tojás
- 1 ek. tej
Kereszt formázáshoz:
- 60 g víz
- 50 g liszt
Elkészítés:
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- Egy zsemle súlya 98 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Letakarva duplájára kelesztjük a zsemléket, ez kb. 30 perc.
- A tojást és tejet összekeverjük egy tálban.
- A végén ezzel tojás keverékkel lekenjük a zsemlék tetejüket.
- A vizet és a lisztet összekeverjük, majd habzsákba töltjük.
- Keresztet formázunk a zsemlék tetejére a habzsák segítségével.
- Előmelegített sütőben 200°C-on 12-15 percig süssük a zsemléket. (Ez a sütőtől függ, mennyi ideig sütjük.)
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2318079156
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.