Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 10 g só
- 50 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g vaj
- 1 csomag porélesztő
- 2 db tojássárgája
- 100 ml tej
Töltelék:
- 250 g darált dió
- 250 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g gesztenyepüré
+ lekvár
Tetejére:
- 150 g étcsoki
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrot, a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztőt és a tejet. A tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A diót, a citrom reszelt héját és a cukrot összekeverjük egy tálban.
- A gesztenyepürét három részre osztjuk.
- A tésztát lemérjük és 4 egyenlő része osztjuk. Egy adag súlya 238 g.
- Az első adag tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Megkenjük lekvárral, megszórjuk töltelékkel és egy adag gesztenyepürét ráreszeljük a töltelékre.
- Minden egyes réteget így rétegezünk.
- 30 percig lefedve kelesztjük.
- A tésztát megszurkáljuk villával.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 35 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt lekenjük étcsokival a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5718083870
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.