Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 300 g kenyérliszt
- 75 g darált hántolt napraforgó
- 12 g só
- 300 ml víz
- 1 csomag instant élesztő
- 25 ml olaj
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban és tésztát gyúrunk belőle.
- Letakarva 1 óráig meleg helyen kelesztjük a tésztát.
- Egy zsemle súlya 80 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket.
- A videóban látható módon megformázzuk a császárzsemléket.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Letakarva duplájára kelesztjük, ami kb. fél óra, a végén tojással lekenjük a tetejüket.
- Megszórjuk a zsemlék tetejét szezámmaggal.
- Előmelegített sütőben 220°C-on 12 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig sütjük.)
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8418038488
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.