Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 60 g kristálycukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. víz
- 180 g vaj
- 2 db tojássárgája
A töltelék hozzávalói:
- 500 g meggy
- 2 kiskanál fahéj
- 6 ek. kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl meggylé
Mákos részhez:
- 78 g mák
- 50 g kristálycukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 1 ek meggylekvár
- 1 db alma
- 2 db tojásfehérje
Elkészítése:
- A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet a tésztához.
- A tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe pihentetjük.
- Ezután a tésztát kettéosztjuk.
- Az meggynek kifacsarjuk a levét. A meggylével csomómentesre keverjük a pudingport.
- Hozzáadjuk a cukrot, a meggyet és a fahéjat.
- A meggy tölteléket felfőzzük és kihűtjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük.
- Hozzáadjuk a darált mákot és a maradék hozzávalót is.
- A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Lekenjük lekvárral a tésztát.
- Az mákos tölteléket egyenletesen elkenjük rajta majd a meggyes réteget is.
- A tészta másik felét is lisztezett deszkán kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékekre.
- A tészta tetejét lekenjük felvert egész tojással.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 40 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3918048346
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.