Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 25 g élesztő
- 40 g kristálycukor
- 250 g kenyérliszt
- 250 g liszt
- 10 g só
- 20 g vaj
1 l víz+2 ek. cukor
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük és tésztát gyúrunk belőlük.
- Letakarva 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
- A tésztából 80 g-os bageleket mérünk
- Kigömbölyítjük a bageleket.
- 10 percig hagyjuk kelni őket.
- A videóban látható módon megformázzuk.
- Letakarva újabb 20 percig kelesztjük a zsemléket.
- A cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
- A bagelt egy-két másodpercig főzzük a cukros vizes keverékben.
- A bagel tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, tökmaggal vagy mákkal.
- Előmelegített sütőben 220°C-os sütőben 12-13 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4518059062
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.