Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 10 g só
- 125 g vaj
- 1 db tojás
- 12 g sütőpor
- 250 g ricotta
Lekenéshez:
- 1 db tojás
- sajt
Elkészítése:
- Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
- A tészta tetejét kenjük le felvert tojással és ráreszeljük a sajtot.
- Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat. Megszórjuk a pogácsa tetejét szezámmaggal.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr818070514
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.