Hozzávalók a tésztához
- 100 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez
- 250 g túró
- 70 g porcukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 100 g tejföl
- 120 g habtejszín
A tetejére:
- 1 db tojásfehérje
- 2 ek. porcukor
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a cukrot a vajjal elmorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
- Fóliába csomagaljuk és 15 percre a fagyasztóba tesszük.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük és előmelegített sütőben 180°C-os sütőben (légkeverés nélkül) 10 percig sütjük.
- Megvárjuk, míg kihűl a tészta.
- Összetörjük a tésztát, hogy morzsát kapjuk.
- A tejszínt a cukorral habbá verjük.
- A túrót és a tejfölt összekeverjük egy tálban. Végül hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a habbá vert tejszínt.
- A krémet habzsákba töltjük.
- A videóban látható módon rétegezzük a pohárkrémet.
- A tetejére jöhet a maradék túrókrém.
- A tojásfehérjét porcukorral kihabosítjuk.
- Csillagcsöves habzsákba töltjük a fehérjét és tuffokat nyomunk a poharak tetejére.
- Majd szakácsfáklyával a tojásfehérjét karamellizáljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2118056286
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.