Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 60 g kristálycukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. víz
- 180 g vaj
- 1 db tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 500 g fagyasztott meggy
- 200 g fagyasztott fekete ribizli
- 40 g étkezési keményítő
- 200 g kristálycukor
- 1 kk. fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 2 kk. vanília aroma
- 40 g vaj
- 2-3 ek. víz
Forma:23 cm-es piteforma
Elkészítése:
- A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet a tésztához.
- A tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe pihentetjük.
- Ezután a tésztát kettéosztjuk.
- A keményítőt a vízzel és meggy levével kikeverjük.
- A meggyet, a fekete ribizlit, a fahéjat, cukrot hozzáadjuk a keményítős keverékhez.
- Maradék hozzávalókat is hozzáadjuk
- Felfőzzük és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
- Végül hozzáadjuk a vajat.
- Hagyjuk kihűlni a tölteléket.
- Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
- A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
- Majd ráöntjük a tölteléket a pitére.
- A tészta másik felét is lisztezett deszkán kinyújtjuk. Tészta csíkokat vágjuk a tésztából vagy kiszaggatjuk a tésztát egy tetszőleges formával. Rácsozhatjuk pite tetejét és tetszőleges díszíthetjük a pite tetejét.
- A tészta tetejét lekenjük felvert egész tojással.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 45 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9518065202
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.