Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 ek. kakaópor
- csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 150 g kristálycukor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag expressz zselatin
- 80 g fekete ribizli
A tetejére:
- 200 g gyümölcs
- 12 g pirostortazselé
- 2-3 ek. kristálycukor
- 300 ml víz
Elkészítése:
- A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük
- Hozzászitáljuk a sóval elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- Két részre vágjuk a piskótát.
- A ribizlin botmixerrel átmegyünk és utána leszűrjük a magoktól.
- A kristálycukrot, a pudingport egy kevéske tejjel csomómentesre keverjük.
- A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a pudingos keveréket.
- A pudingos keverékhez hozzáadjuk a ribizlit.
- Puding sűrűségre főzzük.
- Fóliával lefedjük a puding tetejét, hogy ne bőrösödjön meg.
- Miután kihűlt pudingokhoz hozzáadjuk habbá vert tejszínt és expressz zselatint.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a piskótát.
- A lap tetejére a krémet egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik piskótát.
- A lap tetejére a maradék krémet egyenletesen elkenjük.
- Lefedjük fóliával és a hűtőben tesszük a sütit 1 órára.
- A tortazselét, a cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
- A krém tetejére helyezzük a gyümölcsöket.
- Megvárjuk, míg kihűl, és torta tetejére kanalazzuk a zselét.
- Visszatesszük a hűtőbe.
- Másnap szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5818021548
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.