Hozzávalók a tésztához:
- 400 g kenyérliszt
- 100 g félbarna kenyérliszt
- 25 g élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
- 12 g só
- 4 g toszkán fűszerkeverék
- 10 g méz
- 100 g tejföl
- 220 g víz
Elkészítés:
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- Egy zsemle súlya 85 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
- Letakarva duplájára kelesztjük a zsemléket kb. 1 óráig, a végén tojással lekenjük a tetejüket.
- Előmelegített sütőben 210°C-on 20 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5018012384
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.