Hozzávalók a francia piskótához:
- 125 g liszt
- 125 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojás
- 1 csipet só
Tejszín réteghez:
- 3,5 dl tejszín
- 250 g gesztenyepüré (nem cukrozott!!!)
- 1 db habfixáló
- 100 g porcukor
- 2 kk. rum aroma
- 1 csomag expressz zselatin fix
Elkészítése:
- A vajat mikróban felolvasztjuk és miután langyosra hűlt csak akkor adjuk a tésztához. (4-es pont)
- A tojásokat a cukorral addig keverjük habverő géppel, még ki nem fehérjédig.
- Két részletben hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót.
- Hozzáadjuk a kihűlt vajat (1-es pont) és előre felvágott kandírozott narancshéjat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kenőkéssel egyenletesen elsimítjuk a tésztát.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A kihűlt piskótát fenyő alakúra vágjuk.
- A gesztenyepürében elkeverjük a rum aromát.
- A tejszínhez hozzáadjuk a habfixet és a porcukrot és habbá vejük.
- Hozzákeverjük a gesztenye keveréket a tejszínhez. Végül gesztenye keverékhez hozzáadjuk a a expressz zselatin fixet.
- A krémet csillag csöves habzsákba töltjük.
- A krémet kinyomjuk a habzsákból a piskótára. A következő réteget így rétegezzük.
- Díszítése tetszés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1318000822
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.