Hozzávalók:
- 73 g tojásfehérje (kb. 2 db tojásfehérje)
- 158 g kristálycukor
- 42 g víz
- 1 kk. keménytő
- 1 kk. almaecet
Elkészítése:
- Először cukorszirupot készítünk. A cukrot és a vizet feltesszük forrni (118°C-ig). Ha nincsen otthon cukorhőmérő, amikor a buborékok kezdenek csendesülni akkor jó a szirup.
- Miközben a szirup készül, elkezdjük felverni a tojásfehérjét.
- Utána csurgassuk lassan a tojásfehérjéhez a szirupot és addig verjük kemény habbá mikor már kihűlt.
- Hozzáadjuk a keményítőt és alma ecetet, percig még verjük a habot. Habzsák szélét ételfestékkel, ecset segítségével csíkot húzunk (A videóban látható módon).
- Sima csöves és csillag csöves habzsákba töltjük a habcsókot.
- Sütőpapírral bélelt tepsire formázzuk a habcsókokat. Előmelegített sütőben 50°C-on (légkeveréses) 1- órán keresztül szárítjuk.
- A sütőt fakanállal kitámasztjuk és hagyjuk kihűlni a habcsókokat.
- Az ecettel és keményítővel stabilizáljuk a habcsókot.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7217984740
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.