Hozzávalók a tésztához:
- 450 g liszt
- 1 csipet só
- 150 g tejföl
- 70 g kristálycukor
- 250 g vaj
- 2 db tojássárgája
A töltelék hozzávalói:
- 2,5 kg alma
- 70 g vaj
- 5 kiskanál fahéj
- 1 tk. szerecsendió
- 40 g darált dió
- 80 g kristálycukor
A pudingos részhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 ek. kristálycukor
- 600 g tej
Elkészítése:
- A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt a tésztához.
- A tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Ezután a tésztát kettéosztjuk.
- Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és kifacsarjuk a levét. Minden hozzávalót elkeverjük az almával és felfőzzünk.
- A pudingot felfőzzük és kihűtjük.
- A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 10 perc alatt elősütjük.
- Lekenjük lekvárral a tésztát.
- Az almás tölteléket egyenletesen elkenjük rajta majd a pudingos réteget is.
- A tészta másik felét is lisztezett deszkán kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékekre.
- A tészta tetejét lekenjük tojásfehérjével.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 40 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr717969620
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.