Hozzávalók:
- 250 g kenyérliszt
- 250 g rozsliszt
- 275 g víz
- 11 g só
- 25 g élesztő
Elkészítése:
- A liszteket, a vizet, a sót és az élesztőt, a dagasztó gép edényében összekeverjük. Tésztát gyúrunk belőle. ( Vigyázat a só ne érintkezzen az élesztővel)
- Kidagasztjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Egy éjszakára a hűtőben kelesztjük.
- Másnap cipót formázunk a tésztából, majd egy sütőpapírral bélelt jénai edénybe helyezzük a cipót.
- Lefedve meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Előmelegített 220°C-os sütőben 30 perc alatt sütjük. Fedő nélkül 180°C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9517967650
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.