Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 2 tojássárgája
- 30 g kristálycukor
- 1 ek. akácméz
- 100 g sütőtökpüré
- 1 tk. fahéj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
- Először előmelegítjük a sütőt 110°C-ra (légkeverés nélkül, alsó-felső sütés).
- Félbe vágjuk a vanília rudat és kikaparjuk a magjait.
- Hozzáadjuk a tejszínhez a vanília rudat és a cukrot, felmelegítjük.
- A tojássárgájához csurgassuk hozzá a mézet, adjuk hozzá a sütőtökpürét és a meleg tejszínt.
- Hozzáadjuk a fűszereket és simára keverjük.
- A tepsit és a 3 db kerámiaformát elővesszük.
- A formákat megtöltjük a krémmel majd a tepsibe tesszük. A tepsibe forró vizet öntünk a formák feléig.
- Sütőbe tesszük, 40 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ.
- Akkor jó a brûlée, ha nem ragad az ujjunkra és a krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos. Azonnal kivesszük a vízfürdőből, hogy ne süljön tovább a krém.
- Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Tálaláskor a krém tetejére kristálycukrot szórunk, egyenletesen eloszlatjuk. Majd szakácsfáklyával karamellizáljuk a cukrot.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2817953206
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.