Hozzávalók a tésztához:
- 250 g sütőtök püré
- 100 g tej
- 25 g élesztő
- 500 g liszt
- 10 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 1 db tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 100 g barnacukor
- 3 tk. fahéj
- 20 g vaj
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a cukrot összekeverjük a dagasztó gépben.
- Hozzáadjuk a langyos tejet, a puha vajat, az élesztőt, a tojást és sütőtök pürét.
- Kidagasztjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A cukrot és a fahéjat összekeverjük egy tálban.
- A tésztát kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott vajat és a megszórjuk fahéjas keverékkel a tetejét. Feltekerjük a tésztát.
- 2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat.
- 30 percig kelesztjük lefedve, meleg helyen.
- Lekenjük egész tojással a csigák tetejét.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1217947134
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.