Hozzávalók a tésztához:
- 225 g liszt
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
- 75 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 1 db tojás
A töltelék hozzávalói:
- 1 kg alma
- 2 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál citromlé
- 100 g darált dió
- 100 g kristálycukor
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojást és a tésztát, összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A tésztát kettéosztjuk.
- Az almát megpucoljuk, lereszeljük és kifacsarjuk az alma levét. Minden hozzávalót elkeverjük az almával és felfőzzünk
- A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Lekenjük lekvárral a tésztát.
- Az almás tölteléket egyenletesen elkenjük rajta és ráreszeljük a tészta másik felét.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 30 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6917939216
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.