Hozzávalók:
- 250 g kenyérliszt
- 250 g rozsliszt
- 350 g víz
- 11 g só
- 15 g olíva olaj
- 13 g élesztő
Elkészítése:
- A liszteket, a vizet, a sót, az olajat, az élesztőt, a dagasztó gép edényében összekeverjük. Tésztát gyúrunk belőle.
- Kidagasztjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Egy éjszakára a hűtőben kelesztjük.
- Másnap cipót formázunk a tésztából, majd egy sütőformába helyezzük a cipót.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Lekenjük egész tojással a kenyér tetejét.
- Előmelegített 230°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4417928207
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.