Hozzávalók:
- 6 ek. mogyoróvaj
- 180 g dió
- 200 g datolya
- 26 g kakaópor
csoki ganache:
- 130 g tejszín
- 300 g étcsokoládé
- 100 g fehércsoki
- 60 g méz
- 80 g vaj
Elkészítése:
- A diót ledaráljuk és hozzáadjuk a datolyát, a kakaóport és a mogyoróvajat egy aprítógépbe összedaráljuk.
- Egy 23 cm pite formába tesszük a tésztát és egyenletesen elegyengetjük a formába.
- Hűtőbe tesszük az alapot amíg elkészítjük a pite töltelékét.
- A tejszínt gyorsforralóban melegítjük, majd hozzáadjuk a csokit és a mézet. Hozzáadjuk a hideg vajat is és átmegyünk rajta botmixerrel.
- Csoki krémmel töltjük meg a pitét, és hagyjuk, hogy a krém behúzzon.
- Egy éjszakát a hűtőbe tesszük a pitét és másnap csokival és szederrel díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1617917023
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.