Hozzávalók:
- 180 g liszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g vaj
- 150 g porcukor
- 100 g ribizli
- 4 db tojás
- 100 g darált dió
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk és egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
- A vajas keverékhez hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a ribizlit.
- Egy 24x36 sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és a tetejét egyenletesen elkenjük.
- A tészta tetejét megszórjuk darált dióval.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha kihűlt a tészta, akkor pogácsa szaggatóval félhold alakú kifliket szaggatunk a tésztából.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5818072192
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.