Hozzávalók a tésztához:
- 120 g liszt
- 80 g kristálycukor
- 90 g vaj
- 1 db tojás
- 4 g sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez
- 320 g alma
- 1 kk. fahéj
- 15 g kristálycukor
- 45 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 2 db lapzselatin
- 72 g habtejszín
A tetejére:
- 100 g tejszín
Elkészítése:
- A lisztet és a sütőport egy tálban szárazon összekeverjük.
- A vajat a cukorral kihabosítjuk és Hozzáadjuk a tojást.
- Hozzáadjuk a száraz anyagokat a vajas keverékhez.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre, vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- A pihentetett tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra.
- Kiszaggatjuk a 5 cm átmérőjű szaggatóval és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztadarabokat.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 12 percig sütjük.
- Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
- A vajon, 15 g cukron és kevés fahéjon az almát megfőzzük.
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A cukrot elkezdjük olvasztani egy gyorsforraló edényben.
- Amikor felolvadt, és szép barna színűvé vált, óvatosan hozzáadjuk a tejszínt.
- Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint is. Botmixerrel addig turmixszoljuk, míg szép és selymes nem lesz.
- Hozzáadjuk az almát a karamellhez.
- Muffin formába töltjük a tölteléket.
- Kivesszünk a formából, ha kelően megfagyott és ráhelyezzük a tésztára.
- A tejszínt habbá verjük és tetejét díszítjük, majd a süti oldalát dióval bepanírozzuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5117835973
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.