Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 312 g liszt
- 1 db tojás
- 31 g tej
- 18 g élesztő
- 5 kk. só
- 100 g medvehagyma
Lekenéshez egy darab tojás.
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a mascaponét, a tojást, az apróra vágott medvehagymát és az élesztőt összekeverjük majd tésztát gyúrunk belőlük.
- Meleg helyen 1 óráig kelesztjük a tésztát.
- Kinyújtjuk a tésztát és egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
- Meleg helyen 30 percig kelesztjük a pogácsákat.
- Lekentjük felvert tojással a pogik tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor már biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7217806917
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.