Hozzávalók:
- 6 db tojásfehérje
- 6 db tojássárgája
- 60 g kristálycukor
- 5 g kukoricaliszt
- 500 g tej
- 140 g kristálycukor
- 20 g kókuszreszelék
+ karamell öntet a tetejére
Elkészítése:
- A tejet és a vanília rúd kikapart magjait elkeverjük és feltesszük forrni.
- A tojásfehérjét a 140 g cukorral kemény habbá verjük.
- Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kukoricalisztet.
- Ha forr a tejes keverék, akkor keményre vert habot evőkanállal beleszaggatjuk.
- A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Egy tálba kiszedjük.
- Leszűrjük a tejet.
- A tojássárgáját elkeverjük a 60 g cukorral.
- Végül a tejes keverékhez hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket és elkeverjük.
- Pár percig felfőzzünk.
- A galuskákhoz öntjük a keveréket. Hűtőbe tesszük, és már másnap fogyasztható is.
- A fehérje hab tetejére karamell szószt tehetünk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2317800099
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.