Hozzávalók:
- 18 db babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag habfixáló
- 2 db tojás
Ribizlis részhez:
- 100 g feketeribizli
- 50 g víz
- 50 g kristálycukor
- 2 ek. citromlé
A tetejére: cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A feketeribizliken botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vizet és a citromlevet, majd felfőzzük.
- A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
- A babapiskótákat megforgatjuk a ribizlis keverékben és az edény aljára tesszük.
- Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel.
- Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap megszórjuk kakaóporral. Nyuszi tojássokkal díszítjük a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8317799371
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.