Egy piskótához a hozzávalók:
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 150 g olaj
- 200 g finomliszt
- 50 g tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
A krémhez:
- 5 ek. méz
- 250 g mascarpone
- 1 csomag expressz zselatin
- 350 g habtejszín
lemon curd-höz:
- 3 citrom reszelt héja
- 3db citrom leve
- 150 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 150 g vaj
Elkészítése:
- A tortához két piskótát készítünk.
- A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat és a tejet.
- Hozzászitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert a hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a piskótákat kihűlni.
- 18 cm tortakarikával kiszúrjuk a 3 db piskótát.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a mézet.
- Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
- A kihűlt piskótát visszatesszük a tortakarikába. (18 cm-es tortakarika)
- Egy kis krémet habzsákba töltjük.
- A lemon curd-öt is habzsákba töltjük.
- A piskóta tetejét lekentjük a krémmel és a videóban látható módon rétegezzük.
- Minden egyes réteget, így rétegezzünk.
- Utána a hűtőbe tesszük.
A lemon curd elkészítése:
- A citromhéját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
- Vízgőz felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- A vízgőzről levéve hozzáadjuk a vajat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3318041318
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.