Hozzávalók:
- 113 g étcsoki
- 2 ek. kávé
- 3 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 113 vaj
- 85 g kristálycukor
- 3 db tojássárgája
- 43 g darált mandula
- 64 g liszt
Ebből az 1 adagból 2 adag tortaalapot készítünk.
Tortabevonóhoz:
- 70 g vaj
- 56 g étcsoki
- 2 ek. kávé
A rétegek közé
- josta lekvár
Elkészítése:
- A csokit és kávét a mikróban felolvasztjuk.
- A tojásokat ketté választjuk.
- A fehérjét habbá verjük a sóval egy tálban.
- A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat.
- Hozzáadjuk az olvasztott csokit, a lisztet és a darált mandulát.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk csokis masszához.
- A tésztát 20 cm szilikon tortaformába adagoljuk és egyenletesen elsimítjuk a tésztát.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on 20 percig sütjük.
- Az étcsoki és vajat a mikróban felolvasztjuk és elkeverjük benne a kávét.
- A tortát egy rácsra helyezzük és leöntjük a torta bevonóval.
Az oldalát darált mandulával díszítjük és a tetejét étcsoki díszekkel és jostával dobtam fel
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9417797907
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.