Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 2 EK. kakaópor
- 12 g sütőpor
- 75 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 1 db tojás
Hozzávalók a túró töltelékhez:
- 450 g túró
- 100 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 2 ek. búzadara
- 450 g meggy
+ribizli lekvár
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a kakaóport, a sütőport és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojást és a tésztát, összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A tésztát kettéosztjuk.
- A túrót, a cukrot, a tojást, a búzadarát összekeverjük és botmixerrel krémesre pürésítjük.
- Végül a magozott és lecsöpögtetett meggyet hozzáadjuk.
- A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Lekenjük lekvárral a tésztát.
- A túró krémet egyenletesen elkenjük és ráreszeljük a tészta másik felét.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 35-40 percig alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9917789126
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.