Hozzávalók a tésztához
- 400 g liszt
- 1 csipet só
- 30 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 20 g élesztő
- 200 g tej
- 1 db tojás
- 50 g vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 100 g vaj
- 220 g birsalma püré
- 80 g porcukor
A tetejére:
- 80 g fehércsoki
- 2 ek. tej
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrot, a sót egy dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a langyos tejet, az élesztőt, majd tésztát gyúrunk belőlük.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- A puha vajat, a birs pürét és a cukrot összekeverjük egy tálban.
- A tésztát kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük a tölteléket rajta, majd feltekerjük a tésztát.
- 2 ujjnyi vastagú csigákat vágunk és ezeket sütőpapírral burkolt tepsibe tesszük.
- 20 percig kelesztjük lefedve meleg helyen.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
- A tejet és a fehércsokit a mikróban felmelegítjük és a csigák tetejére csorgatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6117784194
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.