Hozzávalók a tésztához:
- 48 g méz
- 50 g kristálycukor
- 40 g vaj
- 175 g liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 11 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 40 g vaníliás pudingpor
- 500 g tej
- 115 g birsalma püré (elhagyható)
- 80 g vaj
- 100 g porcukor
A rétegekhez:
- 14 db babapiskóta
- ribizli lekvár
- 125 g kávé
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
- A vajat, a mézet és cukrot felmelegítjük egy lábasban, míg a cukor el nem olvad benne.
- Ha kihűlt a keverék akkor a száraz anyagokhoz adjuk, végül a tojást is hozzátesszük.
- A tésztát összegyúrjuk és 2 db részre osztjuk.
- Lisztezett deszkán a tésztákat nyújtjuk (20x30 cm-esre) és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 10 perc alatt készre sütjük.
- A tejet a pudinggal felfőzzük és hozzáadjuk a birs pürét.
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
- A tésztalap tetejét lekenjük lekvárral és egyenletesen a fele krémet elkenjük rajta.
- A krém tetejére ráhelyezzük a kávéban megforgatott babapiskótát.
- A második réteget is így kenjük meg és másik lapot ráhelyezzük a tetejére.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
- Másnak szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1317782700
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.