Hozzávalók a tésztához:
- 4 db tojásfehérje
- 51 g kristálycukor
- 24 g liszt
- 30 g darát dió
Fekete ribizli zseléhez:
- 180 g feketeribizli
- 2 db lapzselatin
- 120 g kristálycukor
- 50 g víz
Csoki mousse réteghez:
- 350 g étcsoki
- 3,5 lap zselatin
- 330 g habtejszín
- 4 tojássárgája
- 200 g tej
Elkészítése:
- Egy 18cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk. Egy tálban a tojásfehérjét a cukorral habverő gép segítségével habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a diót és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a habbá vert tojásfehérjével. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10 percig. Kihűlt a piskótát visszatesszük a tortakarikába.
- Az ribizlit botmixerrel átpasszírozzuk. Felforraljuk és hozzáadjuk a kristálycukrot, a vizet és az előzőleg hideg vízbe áztatott lapzselatint. Ráöntjük egy folpackkal bélelt torta formába és kifagyasztjuk.
- A tojássárgáját a tejjel csípősre felfőzzük. Utána csokit hozzáadjuk. Botmixerrel a keveréken átmegyünk.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk, a csokihoz a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Mirkóban felmelegítjük a lapzselatint, a tejszínes krémhez hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez. A tortaformába öntjük krémet a piskótára és belehelyezzük kifagyasztott zselét.
- Lezárjuk a tortát krémmel egyenletesen elkenjük a tetején. Fóliázva a tortaformával betesszük a hűtőbe.
- Másnap hajszárítóval körbe melegítve kiszedjük a formából
- Díszítése tetszés szerint, csoki dísszel, habtejszínnel. Ki hogyan szeretné díszíteni.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1517778118
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.