Hozzávalók a tésztához
- 400 g liszt
- 250 g tej
- 25 g élesztő
- 25 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 3 g só
- 50 g vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 g vaj
- 80 g kristálycukor
- 2 kk. fahéj
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrot, a sót egy dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a langyos tejet, az élesztőt, majd tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Az cukrot és a fahéjat összekeverjük.
- 3 egyenlő részre vágjuk tésztát.
- A lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük az olvasztott vajat és a száraz tölteléket.
- A három csíkot egymásra helyezzük és 6 egyenlő részre vágjuk.
- A hat egyenlő részt félbe vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt formába egymás mellé helyezzük a tészta darabokat.
- Meleg helyen még fél órát kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7717767028
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.