Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 10 g élesztő
- 5 g só
- 40 g kristálycukor
- 65 g vaj
- 1 db tojás
- 200 g tej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 100 g azuki bab
- 100 g kristálycukor
Elkészítés:
- A száraz azuki babot egy éjszakára áztassuk be hideg vízbe.
- A babot másnap leszűrjük és feltesszük főni.
- 5 perc eltelt után cseréljük le a vizet rajta, majd ismét főzzük, amíg meg nem puhul.
- Leszűrjük és egy robotgépben a cukorral pürésítjük, félre tesszük.
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Maradék hozzávalót hozzáadjuk a tésztához a vaj kivételével.
- Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor hozzáadjuk a puha vajat.
- Letakarva 25 percig kelesztjük.
- Egyenként 70 grammos zsemléket mérjük ki, majd kigömbölyítjük őket.
- Letakarva ismét 5 percig kelesztjük.
- Nyújtsuk ki a tésztákat és a közepébe helyezzünk 30 g tölteléket. Alaposan csomagoljuk be a tölteléket a tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
- Letakarva kelesztjük duplájára a zsemléket, ez kb. 45 perc, a végén egész tojással lekenjük a tetejüket.
- Megszórjuk fekete szezámmaggal és előmelegített sütőben 175°C-on 15-20 percig süssük a zsemléket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4217570084
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.