Hozzávalók a piskótához:
- 7 db tojás
- 180 g kristálycukor
- 30 g kakaópor
- 150 g rizsliszt
A piskóta elkészítése:
- Két 18 cm átmérőjű tortaformáknak az alját kibéleljük sütőpapírral, majd vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk a torta oldalát.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük,
- A lisztet és kakaóport egy tálban összekeverjük.
- A lisztes keveréket laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
- A tésztát kettéosztjuk és a tortaformákba egyenletesen elosztjuk.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 25-percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük a piskótákat.
- Sütőpapírra fejjel lefelé tesszük a tortaformákat, így hűtjük ki.
- Ha kihűltek kivágjuk a tortaformából l és kettévágjuk a piskótákat.
Hozzávalók a fekete ribizli curdhöz:
- 100 g fekete ribizli
- 50 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 1 db tojás
- 20 g víz
- A cukrot, a vizet és a ribizlit összekeverjük.
- Egy krumplinyomóval összetörjük a ribizlit.
- Utána hozzáadjuk a tojást és a vajat, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a krémhez:
- 450 g túró
- 68 g tejszín
- 108 g porcukor
- 2 db citrom reszelt héja
+ 2 db lapzselatin
315 g habtejszín
- A zselatinokat hidegvízbe áztatjuk
- A túrót, a tejszínt, a cukrot botmixerrel segítségével összedolgozzuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A túróhoz hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
- A zselatint a mikróban felmelegítjük.
- A tejszínes krémhez hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez.
- Sima csöves habzsákba töltjük a krémet.
A torta összeállítása
- A tortakarikát kibéleljük folpackkal és egy tányérra helyezzük a tortakarikát.
- Egy piskótát helyezünk a tortakarikába és megkenjük 2 kk. ribizli lekvárral.
- Egy adag túrókrémet egyenletesen elkenünk a piskótán és az oldalára krémet nyomunk a habzsákból, úgy, hogy legyen benne egy mélyedés. 3 ek. ribizli curdot helyezünk a mélyedésbe.
- Minden egyes réteget így rétegezzük. Lefóliázzuk a tortát és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a formából kivesszük.
A tetejére:
- 75 g étcsoki
- 35 g tejszín
- A csokit és tejszínt a mikróba felmelegítjük és habzsákba töltjük, majd a torta oldalán lecsorgatjuk.
- Bármilyen csokival, gyümölccsel díszíthetjük a torta tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3017310650
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.