Novemberi pillanatok By: Szabó Blanka Sára 131 2021. nov 07. Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Túrógombóc By: Szabó Blanka Sára 131 2021. nov 04. Hozzávalók: 500 g túró 1 ek. kristálycukor 140 g búzadara 1 csipet só 1 ek. vanília aroma 1 db citrom reszelt héja 2 db tojás Morzsa: 40 g vaj 100 g zsemlemorzsa Elkészítése: A túrót, a cukrot, a darát, a sót, a tojást, a vanília aromát és a citrom szelt héját összekeverjük egy tálban. Két órára hűtőbe helyezzük majd golyókat formázunk belőle. Ha már forr a víz beletesszük a gombócokat és ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Málnás sajttorta By: Szabó Blanka Sára 131 2021. nov 03. Hozzávalók: 113 g vaj 110 g kristálycukor 1 db tojás 190 g liszt 4,5 g szódabikarbóna 3 g só 4 kk. szőlőlekvár 100 g étcsoki Hozzávalók a krémhez: 250 g ricotta 250 g mascarpone 2 db tojás 1 csipet só 75 g kristálycukor 1 citrom leve 40 g liszt 2 kk. fahéj Málnás részhez: 250 g málna 80 g kristálycukor 3 db lapzselatin fél citrom leve Elkészítése: Egy ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Bagett By: Szabó Blanka Sára 131 2021. nov 02. Hozzáadjuk: 300 g finomliszt 300 g kenyérliszt 450 dl víz 1 tk. só 1 db tojás 1 tk. kristálycukor 5 g instant élesztő Elkészítése: A 2 dl langyos vízben összekeverjük az élesztőt és a cukrot. A liszteket és a sót szárazon összekeverjük. Hozzáadjuk vizes keveréket, a vizet, a tojást és tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen 1 óráig kelesztjük a tésztát. A tésztából rudakat sodrunk és lekentjük egész ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Othello szőlő lekvár By: Szabó Blanka Sára 131 2021. nov 01. Hozzávalók: 4 kg otelló szőlő 2 kg birsalma 1 db citrom leve 4 db csomag Dzsemfix 3:1 2 kg cukor Elkészítése: A szőlőt leturmixoljuk vagy átmegyünk rajta botmixerrel. Leszűrjük a gyümölcs pürét a magvaktól. Elkeverjük a cukrot és a dzsemfixet egy kis tálban. A birsalmát a szőlő pürével puhára főzzük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz a cukros keveréket és a citromlevet. Pár percig még forraljuk és végül ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0