Hozzávalók:
- 500 g túró
- 1 ek. kristálycukor
- 140 g búzadara
- 1 csipet só
- 1 ek. vanília aroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
Morzsa:
- 40 g vaj
- 100 g zsemlemorzsa
Elkészítése:
- A túrót, a cukrot, a darát, a sót, a tojást, a vanília aromát és a citrom szelt héját összekeverjük egy tálban.
- Két órára hűtőbe helyezzük majd golyókat formázunk belőle.
- Ha már forr a víz beletesszük a gombócokat és megfőzzük őket.
- Ha feljött a gombóc a víz tetejére akkor hagyjuk még pár percig főzni a gombócokat.
- A vajat és a morzsát megpirítjuk.
- A főtt gombócokat megforgatjuk benne és lekvárral vagy porcukorral tálaluk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2416741172
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.