Hozzávalók:
- 113 g vaj
- 110 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 190 g liszt
- 4,5 g szódabikarbóna
- 3 g só
- 4 kk. szőlőlekvár
- 100 g étcsoki
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g ricotta
- 250 g mascarpone
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 75 g kristálycukor
- 1 citrom leve
- 40 g liszt
- 2 kk. fahéj
Málnás részhez:
- 250 g málna
- 80 g kristálycukor
- 3 db lapzselatin
- fél citrom leve
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
- A vajat a cukorral habosra ez után hozzáadjuk a tojást, a csokit és a száraz alapanyagokat.
- Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon 20 percig sütjük.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a citrom levét, a lisztet, a fahéjat tojáshoz.
- Ha kihűlt a tészta, akkor adagoljuk rá sajttorta krémet.
- Visszatesszük a sütőben és 1 óra alatt készre sütjük.
- Egy éjszakára a sajttortát a hűtőbe hűtjük.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A málnát a cukorral és a citrom levével felfőzzük. Hozzáadjuk a lapzselatint a málnához.
- A sajttortát tortakarikába tesszük és leöntjük a málnával.
- A hűtőbe tesszük a tortát 1 órára.
- Kivágjuk a tortakarikából a sajttortát és tetszés szerint díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1016741180
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.