Szilvás gombóc By: Szabó Blanka Sára 131 2021. sze 17. Hozzávalók: 16 szem szilva 2 ek. kristálycukor 1 t. fahéj 568 g burgonya 1 tojás 1 csipet só 150 g liszt 100 g zsemlemorzsa 1,5 ek. vaj Elkészítése: A szilvákat ketté vágjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük. A krumplit megfőzzük. A krumplit krumplinyomóval összenyomjuk, hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tojást. Tésztát gyúrunk belőle és annyi lisztet adunk a krumplihoz amennyit felvesz a krumpli. A tésztából ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Bagel By: Szabó Blanka Sára 131 2021. sze 16. Hozzávalók: 150 g víz 6 g élesztő 10 g kristálycukor 300 g liszt 1,5 g só 1 ek. olaj 1 db tojás 5 g vaj Elkészítése: A tészta hozzávalót összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 45 percig kelesztjük. A tésztából egyenlő darabokat vágjuk és kigömbölyítjük őket. A videóban látható módon megformázzuk. Letakarva 25 percig kelesztjük a zsemléket. A cukrot és a vizet összekeverjük és ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Vegán snickers By: Szabó Blanka Sára 131 2021. sze 15. Hozzávalók: 50 g földimogyoró 20 g vaj 200 g datolya 2 ek. kakaópor 1 csipet só 50 g zab 2 db banán 60 g darált háztartási keksz Krémje: 100 g vaj 100 g földimogyoró 50 g karamell öntet Elkészítése: A földimogyorót és szobahőmérsékletű vajat egy darálóban összedaráljuk. Először a datolyát, a banánt, a kakaóport, a sót, a zabot egy aprítógépbe összedaráljuk. Utána hozzáadjuk a mogyoró vajat és ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Tojás mentes brownie By: Szabó Blanka Sára 131 2021. sze 14. Hozzávalók: 225 g étcsoki 115 g vaj 2 ek. útifű maghéj 6 ek. víz 150 g kristálycukor 30 g kakaópor 1 kk. fahéj 95 g liszt 1 tk. sütőpor 1 tk. só 200 g szeder Elkészítése: A lisztet, a sütőport és sót egy tálban összekeverjük. A vajat és a csokit mikróban felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és kakaóport. Az útifű maghéjat és a vizet összekeverjük. A csokis keverékhez hozzáadjuk a lisztes ... Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0
Ribizli fagyi By: Szabó Blanka Sára 131 2021. sze 13. Hozzávalók: 375 g fekete ribizli 65 g meggy 350 g joghurt 2 g menta 100 g víz 190 g macarpone 150 g kristálycukor Elkészítése: A fekete ribizlit, a meggyet, a vizet és a mentát felfőzzük. Botmixerrel átpürésítjük és hozzáadjuk a mascarponét majd a joghurtot. Fagyasztóba tesszük egy éjszakára. Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik 0