Hozzávalók:
- 16 szem szilva
- 2 ek. kristálycukor
- 1 t. fahéj
- 568 g burgonya
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 150 g liszt
- 100 g zsemlemorzsa
- 1,5 ek. vaj
Elkészítése:
- A szilvákat ketté vágjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük.
- A krumplit megfőzzük.
- A krumplit krumplinyomóval összenyomjuk, hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tojást.
- Tésztát gyúrunk belőle és annyi lisztet adunk a krumplihoz amennyit felvesz a krumpli.
- A tésztából rudat formázunk, és egyenlő darabokra felvágjuk.
- A tészta közepébe egy darab szilvát helyezzük és gombócot formázunk belőle.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr116690990
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.