Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 125 g porcukor
- 10 g kakaópor
- 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 5 g gyömbér
- 3 g sütőpor
- 250 g méz
- 100 g vaj
- 1 db tojás
Hozzávalók a díszítéshez:
- 1 db tojásfehérje
- 250 g porcukor
Elkészítése:
- A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt gyömbért, a vajat, a mézet, a tojást és tésztát gyúrunk belőlük.
- Fél órára a hűtőbe tesszük a tésztát.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 3 mm vastagra.
- Elővesszük az kinyomtatott házikó sablont.
- Rátesszük a kinyújtott tésztára, és fogpiszkálóval átszurkálva a vonalak mentén átvisszük a körvonalakat a tésztára.
- Egy késsel kivágjuk a tésztából a ház elemeit.
- Óvatosan az elemeket sütőpapírra tesszük és lekentjük tojásfehérjével a tészta tetejét
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 15 perc alatt süssük készre.
- A porcukrot és tojásfehérjét összekeverjük.
- Porcukros keveréket habzsákba tesszük.
- A ház elemeit összeillesztjük és a porcukros keverékkel összeragasszuk azokat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr416755370
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.