Hozzávalók a tésztához:
- 188 g vaj
- 75 g tej
- 2 ek. méz
- 180 g kristálycukor
- 265 g liszt
- 9 g sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 4 ek. keményítő
- 1 ek. vanília aroma
- 350 g tej
- 150 g vaj
- 300 g sűrített tej
+ szőlőlekvár
Elkészítése:
- A mézet, a cukrot, a vajat és tejet felmelegítjük és hagyjuk kihűlni.
- A lisztet, a sót és a sütőport szárazon egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tejes keveréket a lisztes keverékhez és a tojásokat hozzákeverjük.
- Három részre osztjuk a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenőkéssel elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon 6 percig sütjük.
- Mind a három tésztát hagyjuk kihűlni majd kettévágjuk mindegyiket.
- A keményítőt egy kis tejjel csomó mentesre keverjük és hozzáadjuk a maradék felforralt tejhez.
- Puding sűrűségűre főzzük és hozzáadjuk a vanília aromát.
- Fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
- A vajat kihabosítjuk a sűrített tejjel és hozzáadjuk a tejes keveréket.
- A tésztát keretbe helyezzük és lekenjük 2 kis kanál szőlő lekvárral és egy adag krémmel.
- Addig folytatjuk míg az utolsó előtti laphoz nem érünk.
- Az utolsó tésztát összemorzsoljuk és megszórjuk vele a marlenka tetejét.
- Fóliával lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük
- Másnap kivágjuk a keretből.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3516748920
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.