Hozzávalók a tésztához
- 150 g liszt
- 78 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 128 g tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 g sütőtök (amit előtte a sütőbe megsütöttünk)
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 db répa reszelve
Elkészítése:
- A száraz összetevőket összekeverjük a folyékony hozzávalókkal habverő segítségével és utána hozzáadjuk a sütőtök kikapart húsát, fűszereket és a reszelt répát.
- A tésztát adagoljuk a muffin formába
- 170°C-on 25 percig sütjük
- 15 perc eltelte után ellenőrizzük egy hústű segítségével hogy már jó e tészta, úgy hogy merőlegesen minden egyes muffin közepébe beleszúrjuk a hústűt, és ha nem ragadt semmi hústűre, akkor az a muffin már készen van.
Hozzávalók a krémhez:
- 125 g tejszínes krémsajt
- 1 dl állati tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 100 g porcukor
Elkészítése:
- A krémsajtot és cukrot habverő segítségével összekeverjük.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót
- Óvatosan hozzáadjuk krémsajthoz a tejszínt és laza mozdulatokkal beleforgatjuk.
- Utána mehet bele a citromlé.
A krémet simacsöves nyomózsákba töltjük.
Ha kihűlt a sütőtök süti, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7816733918
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.