Hozzávalók a tésztához:
- 70 g reszelt sajt
- 275 g liszt
- 5 kk. só
- 125 g vaj
- 150 g tejföl
- 1 db tojás
Lekenéshez:
- 1 db tojásfehérje
- reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
- Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
- A tészta tetejét kenjük le tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
- Egy derelye vágóval egyenlő darabokat vágunk a tésztából.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a stanglikat.
- Előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 percig süssük. Ha a stanglik teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3516715208
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.