Hozzávalók:
- 16 g liszt
- 83 g víz
- 300 g liszt
- 15 g élesztő
- 9 g só
- 2 g kristálycukor
- 135 g víz
- 15 g vaj
Elkészítése:
- A kis adag vizet és lisztet tűzhelyen megmelegítjük, amíg egy masszává nem áll össze.
- A langyos vizet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a lisztet és a vajat összekeverjük és összegyúrjuk.
- Végül hozzáadjuk a lisztes masszát.
- A tésztát legalább 5 percig kézzel átgyúrjuk.
- Letakarva másfél óráig kelesztjük.
- A tésztából egyenlő darabokat vágjuk és kigömbölyítjük őket.
- Letakarva 15 percig kelesztjük a zsemléket.
- Lekentjük vízzel a zsemlék tetejét
- Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben (enyhe gőzös légtérben) 10-12 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2616707608
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.