Hozzávalók a Panna cottahoz:
- 200 g habtejszín (legalább 35%-os zsírtartalmú)
- 58 g tej
- 2 db lapzselatin
- 39 g kristálycukor
- 20 g vanília aroma
- 1 db narancs reszelt héja
Crumble hozzávalók:
- 75 g kristálycukor
- 75 g liszt
- 60 g mandula liszt
- 75 g vaj
Narancs öntet:
- 117 g narancslé
- 61 g kristálycukor
- 12 g kukoricaliszt
Panna cotta elkészítése:
- Először a formákat előkészítjük, amibe a panna cottát öntjük (tetszés szerint bármilyen formába).
- Egy tálba jéghideg vizet öntünk és beáztatjuk a zselatinlapokat.
- Egy gyorsforralóban a tejszínt, a tejet, a narancs reszelt héját és a vanília aromát összekeverjük, és felforraljuk.
- Végül elkeverjük a panna cottában a lapzselatinokat.
- Formába öntjük és lefóliázzuk.
- A hűtőben 30 percig pihentetjük vagy a fagyasztóban 15- 20 percig.
- Egy kicsit tetejét benyomkodva, a formákból kivesszük.
Elkészítése a crumblenek:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (alsó-felső sütés).
- A liszteket és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- Utána előre felkockázott vajat hozzáadjuk és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel.
- Majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
- Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
- Betesszük a sütőbe 180°C-ra a tésztát.
- Ha kihűlt, összetördeljük míg a morzsa állagot nem kapunk a tésztából.
A narancs öntet elkészítése:
- A narancslevet, a narancs reszelt héját a cukorral összekeverjük, és egy gyorsforralóban felforraljuk.
- Végül hozzáadjuk a kukorica keményítőt és besűrítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2116705320
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.